Jūratės ir Alvydo Čižių kepyklėlė kepa duoną tik iš viso grūdo rupaus malimo miltų, kildinta natūraliu raugu. Duoną kepa kartu su žmona, drauge ją ir realizuoja. Visų mūsų keptų duonų receptūras sukūrė patys. Visoms duonoms naudoja išskirtinai tik viso grūdo rupaus malimo miltus ir jas kildina natūraliu raugu. Iš kitų kepėjų išsiskiria tuo, kad visoms duonoms naudoja burnočio /lot. Amaranthus/ miltus ir judros /lot. Camelina sativa/ sėklas. Tai ne tik pagerina duonos maistines savybes, bet jai, suteikia ir subtilų skonį. Duonos kepėjus rasite prekybos vietoje nr. 40.
Mikėnų kaimo vyrų duona. Duoną bei pyragus kepame malkomis kūrentose krosnyse, išlaikant senąsias tradicijas, nenaudojant šiuolaikinių technologijų, pagal šeimoje iš kartos į kartą perduodamus receptus. Gaminiams suteikti Tautinio paveldo produkto sertifikatai. Duoną yra be cukraus, su raugu ir viso grūdo, o tai ypač svarbu. Ruginė duona: viso grūdo ruginiai miltai, vanduo, naminis raugas, druska. Kvietinis ragaišis : viso grūdo kvietiniai miltai, pienas, grietinė, sviestas, naminis raugas, druska.
Kvietinis pyragas: aukščiausios r. kvietiniai miltai, pienas, grietinė, sviestas, cukrus, mielės. Mikėnų kaimo vyrų duonos ieškokite prekybos vietoje nr. 33.
Kvietinis pyragas: aukščiausios r. kvietiniai miltai, pienas, grietinė, sviestas, cukrus, mielės. Mikėnų kaimo vyrų duonos ieškokite prekybos vietoje nr. 33.
Du Medu – išskirtinai ekologišką produkciją gaminanti ir perdirbanti įmonė, įsikūrusi Prienų r. Labiausiai klientų mylimi dėl duonos, kurios kepimo tradicijas perėmė jau antroji šeimos karta, o klientai ja mėgaujasi daugiau nei 20 metų.
Rugiai Du Medu duonai užauginami šeimos ūkyje, o gaminama ji iš natūralaus raugo, be sintetinių priedų, be konservantų.
Ekologinės duonos ir kitų pyrago gaminių ieškokit 19/20 prekybos vietose.
Rugiai Du Medu duonai užauginami šeimos ūkyje, o gaminama ji iš natūralaus raugo, be sintetinių priedų, be konservantų.
Ekologinės duonos ir kitų pyrago gaminių ieškokit 19/20 prekybos vietose.
Vytauto Dragelio kepyklėlė. Atsiradus ūkininkų turgeliams, nutarėme išplėsti šakočių gamybą. Senovinį receptą išsaugojome iki dabar. Išliko tas pats geras produkto skonis. Pasikeitė tik tai, kad tešlos maišymui naudojame elektrinę maišyklę. Tai palengvina buvusį sunkų darbą. Kepame elektrine krosnimi, tešlą pildami ranka po truputį su kiaurasamčiu, kad susiformuotų dideli šakočio „ragai“. Šis darbas reikalauja didelio kruopštumo, nes tik nuo to priklauso gaminio skonis ir grožis. Kepimo procesas užtrunka dvi valandas. Apie savo produktą girdime nuomones, kad tai tikras senovinis močiutės šakotis.
Stebėdami visą kepimo procesą, gaminti išmoko iš mūsų vaikai. Šią tradiciją žada tęsti sūnus.
Stebėdami visą kepimo procesą, gaminti išmoko iš mūsų vaikai. Šią tradiciją žada tęsti sūnus.