Tymo turgelio antrame namelyje įsikūrė lietuviško šokolado gamintojai. Dviejų šeimų verslas pristato aukščiausios kokybės produktus iš kakavos pupelių. Pagrindinis mūsų produktas yra šokoladas. Perkame geriausios kokybės kakavos pupeles, tokias kaip Criollo, kurios užima apie 5% pasaulio rinkos ir Trinitario, kurių yra apie 15%. Jas skrudiname, lukštename, malame akmenimis (senuoju būdu, taip lieka geresnis šokolado skonis), temperuojame ir gaminame puikaus skonio, tikrą šokoladą. Rašau tikrą, nes nesikišame į pupelių sudėtį, nieko neišimame, nieko neįdedame (jokių lecitinų, skonio stipriklių, masių ar pan.). Paliekame pupelėse tai, kas jose yra geriausia, o tai reiškia tikrą kiekvienos rūšies skonį, praturtintą mineralais - kaliu, magniu, variu, dideliu kiekiu antioksidantų, vit. D, taip pat ląstelienos. Kadangi kiekviena pupelės rūšis turi savo poskonį, mes, atsisiuntę apie 10 rūšių ir pasigaminę iš jų šokolado, ragaudami išsirinkome šešias, mūsų keturių nuomone, skaniausias rūšis. Gaminame 100% - inį ( kuriame nėra nieko daugiau, o tik kakavos pupelės), taip pat 70% bei 85 % šokoladą, į kurį pagal procentus dedame rudą nerafinuotą cukranendrių cukrų. Taip pat gaminame kiekvienos pupelių rūšies lukštų arbatas. Tai tik pupelių lukštai, kuriuose taip pat yra visos, kakavos pupelėms būdingos naudingosios medžiagos. Skonis toks, lyg būtų juoda arbata su kakaviniu ir kiekvienai pupelės rūšiai būdingu poskoniu. Kadangi turime šešias rūšis, tai arbata gali būti citrusinių vaisių, aviečių bei jazminų ar vaisių poskonio ir t.t.. Turime ir kakavos gėrimo, kuris yra tik sutrinta visa kakavos pupelė. Kakavos gėrimas - nes jis visai kitoks, nei įprastinė kakava. Kadangi tai yra trinta kakavos pupelė, tai ją užplikius lieka nuosėdos, kurias, išgėrus kakavos gėrimą, skanu ir sveika jas suvalgyti. Bet, jeigu nesinori, kad nuosėdos plaukiotų, kakavą galima perkošti ar užplikyti arbatinuke, kur nuosėdos nusodinamos. Galime pasiūlyti ir skrudintų kakavos pupelių gabaliukų - nibsų. Juos galima valgyti paprastai, galima dėti į kokteilius, košes, ant ledų ar kas kaip sugalvoja. Prekiaujame ir fermentuotomis kakavos pupelėmis, kuriose visų, aukščiau išvardintų naudingų medžiagų yra kur kas daugiau, nei jau paskrudintose. Na ir paskutinis mūsų produktas - šokoladinis medaus skanėstas. Jis nebus pastovaus skonio, nes, kaip žinome, medaus skonis skiriasi nuo žiedų, iš kurių rinktas nektaras. Mes renkamės švelnaus skonio medų, kad neužgožtų mūsų kakavos bei šokolado gardumo. Kadangi į medų dedame mūsų kakavos gėrimo miltelių bei šokolado, jaučiasi maži gabalėliai, kuriuos visai smagu sukramtyti, o burnoje lieka lengvas šokolado poskonis.
0 Comments
Leave a Reply. |
Naujienų redaktorėTymo turgelio naujienų redaktorė Laima. Norite pranešti ar paskelbti naujieną susisiekite el. paštu [email protected] Archyvas
August 2023
Kategorijos |