Mieli Tymo turgelio lankytojai, skubame jums pranešti, kad šį ketvirtadienį, liepos 6 dieną mes dirbsime ir švęsime kartu su jumis mūsų karaliaus Mindaugo karūnavimą
O 11.00 valandą kartu su šauniąja Klajoklė Music trauksime, dainuosime, niūniuosime lietuviškas dainas. Būtinai mus aplankykit, jei ne duonos ar sūrio kąsnelio, tai bent dainų paklausyti Pirmąjį vasaros sekmadienį Tymo turgelis taps atviras kūrėjams - tapytojams, grafikams, keramikams, visiems kas nori savo kūrybą pristatyti plačiajai auditorijai ir ją parduoti. Bus visko nuo tradicinės tapybos, keramikos iki moderniausių formų, skaitmeninio ir gatvės meno. “MENUPĖ” Tymo turgelyje nėra vien puiki galimybė palaikyti vietos menininkus, bet smagus ir įtraukiantis būdas praleisti sekmadienį. Atrasti jums patinkantį meno kūrinį, susipažinti su pačiais kūrėjais, mėgautis gyva muzika, geru maistu ir bendryste. “MENUPĖ” tai vieta pasidžiaugti kūryba tiek menininkams, tiek meno gerbėjams.
Susidomėjusiems pasiteirauti: +370 60006879 Nedrąsiems skambinti: [email protected] Mieli Tymo turgelio lankytojai, lietuviškų naminių skanumynų ragautojai ir valgytojai, norime jus informuoti iš anksto, kad vasario 16 dieną mes DIRBSIME ir labai lauksime šventiškai nusiteikę Tymo turgelyje. Darbo laikas kaip ir kiekvieną ketvirtadienį lieka tas pats nuo 10.00 iki 14.00 val. Užsukite, juk su meile gamintas skaniau!
Ūkis Tyras - mažas, Gaudo ir Mildos Giedraičių, šeimos verslas, įsikūręs Jurbarko rajone. Šeima gamina alternatyvų gėrimą karvės pienui, kuris tapo mėgstamas ne tik veganų ir vegetarų tarpe! Avižų gėrimas gaminamas iš lietuviškų avižų, naudojant visas grūdo dalis, kas leidžia sukurti švelnų ir pilną skonį. Ūkis Tyras avižų gėrimas puikiai tiks ir kasdieniniam atsigėrimui, ir vietoje deserto, ar prie skanių kepinių, kavos puodelio pagardinimui, bei visur, kur yra įprasta naudoti karvės pieną. Tymo turgelio antrame namelyje įsikūrė lietuviško šokolado gamintojai. Dviejų šeimų verslas pristato aukščiausios kokybės produktus iš kakavos pupelių. Pagrindinis mūsų produktas yra šokoladas. Perkame geriausios kokybės kakavos pupeles, tokias kaip Criollo, kurios užima apie 5% pasaulio rinkos ir Trinitario, kurių yra apie 15%. Jas skrudiname, lukštename, malame akmenimis (senuoju būdu, taip lieka geresnis šokolado skonis), temperuojame ir gaminame puikaus skonio, tikrą šokoladą. Rašau tikrą, nes nesikišame į pupelių sudėtį, nieko neišimame, nieko neįdedame (jokių lecitinų, skonio stipriklių, masių ar pan.). Paliekame pupelėse tai, kas jose yra geriausia, o tai reiškia tikrą kiekvienos rūšies skonį, praturtintą mineralais - kaliu, magniu, variu, dideliu kiekiu antioksidantų, vit. D, taip pat ląstelienos. Kadangi kiekviena pupelės rūšis turi savo poskonį, mes, atsisiuntę apie 10 rūšių ir pasigaminę iš jų šokolado, ragaudami išsirinkome šešias, mūsų keturių nuomone, skaniausias rūšis. Gaminame 100% - inį ( kuriame nėra nieko daugiau, o tik kakavos pupelės), taip pat 70% bei 85 % šokoladą, į kurį pagal procentus dedame rudą nerafinuotą cukranendrių cukrų. Taip pat gaminame kiekvienos pupelių rūšies lukštų arbatas. Tai tik pupelių lukštai, kuriuose taip pat yra visos, kakavos pupelėms būdingos naudingosios medžiagos. Skonis toks, lyg būtų juoda arbata su kakaviniu ir kiekvienai pupelės rūšiai būdingu poskoniu. Kadangi turime šešias rūšis, tai arbata gali būti citrusinių vaisių, aviečių bei jazminų ar vaisių poskonio ir t.t.. Turime ir kakavos gėrimo, kuris yra tik sutrinta visa kakavos pupelė. Kakavos gėrimas - nes jis visai kitoks, nei įprastinė kakava. Kadangi tai yra trinta kakavos pupelė, tai ją užplikius lieka nuosėdos, kurias, išgėrus kakavos gėrimą, skanu ir sveika jas suvalgyti. Bet, jeigu nesinori, kad nuosėdos plaukiotų, kakavą galima perkošti ar užplikyti arbatinuke, kur nuosėdos nusodinamos. Galime pasiūlyti ir skrudintų kakavos pupelių gabaliukų - nibsų. Juos galima valgyti paprastai, galima dėti į kokteilius, košes, ant ledų ar kas kaip sugalvoja. Prekiaujame ir fermentuotomis kakavos pupelėmis, kuriose visų, aukščiau išvardintų naudingų medžiagų yra kur kas daugiau, nei jau paskrudintose. Na ir paskutinis mūsų produktas - šokoladinis medaus skanėstas. Jis nebus pastovaus skonio, nes, kaip žinome, medaus skonis skiriasi nuo žiedų, iš kurių rinktas nektaras. Mes renkamės švelnaus skonio medų, kad neužgožtų mūsų kakavos bei šokolado gardumo. Kadangi į medų dedame mūsų kakavos gėrimo miltelių bei šokolado, jaučiasi maži gabalėliai, kuriuos visai smagu sukramtyti, o burnoje lieka lengvas šokolado poskonis. VAKARINIS TYMO TURGELIS!Antradieniais 15.00 iki 19.00 lauksim jūsų su šviežiausiomis daržovės Vilniaus mieste! Rytmetį dar su rasa nuskintos, po piet jau puikuosis ant Tymo turgelio prekystalių. Dabar po darbų yra galimybė įsigyti ne tai kas liko, o tai kas geriausia! Šviežios, ruginės, krosnyje keptos duonos, šviežių ir brandintų sūrių, kanapių aliejaus ir kitų Lietuvos ūkininkų gaminamų produktų. Būtinai užsukite, juk šviežia skaniau! #tymoturgus #ekomaistas #ukininkuturgus #tymas #paupys #tvarumas #oldtown #sveikasmaistas #localfood #farmersmarket #uzupis #vakarinisturgus #antradienioturgus #vegan Tymo turgelis kviečia smulkiuosius ūkininkus, unikalių maisto produktų gamintojus ir maisto vagonelius jungtis į sekmadieninę maisto šventę Tymo kvartale. Pradžiuginkit savo gaminiais gausų savaitgaliaujančių miestelėnų ir miesto svečių būrį, atraskit savo produkcijos gerbėjų!
Telefonas pasiteiravimui 860006879 Forma registracijai čia http://www.tymoturgelis.lt/registracija-prekybai.html Jau porą savaičių kaip Tymo turgelyje galima įsigyti Lietuviškų braškių. Pirmosios augintos šiltnamiuose iš Kaišiadorių ir Molėtų rajono. Šį ketvirtadienį stalus nuklos jau lauke augintos uogos. Tymo turgelyje rasite tiek ekologiškai augintų Genutės Sakalauskienės uogų, tiek lietuviškos kokybės sertifikuotų Rasos Skučienės, tiek žinomo sodininko Gedimino Cijūnaičio braškių. Užsukite! Dirbame ketvirtadieniais nuo 10.00 iki 14.00 val. ir sekmadieniais nuo 13.00 iki 19.00 valandos. Lauksime!
Smagu pranešti, kad į Tymo turgelio gretas jungiasi vis nauji ūkininkai iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Šį kart norime jums pristatyti Sandros Stakelytės naminių vištų ūkį iš Panevėžio rajono, Gilbonių kaimo. Kaip ir dera rimtam ūkiui kiaušiniai sužymėti, turi veterinarinį sertifikatą, kas labai aktualu mūsų turgelio draugams - restoranams ir kavinukėms. Sandrą ir jos ūkio produkciją rasite antrame namelyje!
|
Naujienų redaktorėTymo turgelio naujienų redaktorė Laima. Norite pranešti ar paskelbti naujieną susisiekite el. paštu [email protected] Archyvas
August 2023
Kategorijos |